Μανιταρόσουπα

20161122_185101

Ο χειμώνας έχει έρθει και το κρύο ζητά ζεστά ροφήματα και αχνιστό φαγητό. Γι’ αυτό, προτείνω σήμερα μία από τις αγαπημένες μου σούπες, τη μανιταρόσουπα. Θρεπτική και εύκολη, είναι ό,τι καλύτερο για τα κρύα χειμωνιάτικα βράδια. Για να τη φτιάξεις, μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε είδος μανιταριού, εγώ την έφτιαξα με φρέσκα, λευκά μανιτάρια agaricus.

Για δύο μερίδες, η συνταγή είναι:

Υλικά

400 γρ. μανιτάρια agaricus

3 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια

1 μικρό ξερό κρεμμύδι

1 φλ. τσαγιού χλιαρό γάλα φρέσκο

1 κ.σ. λευκό αλεύρι

2 φλ. τσαγιού νερό

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

μοσχοκάρυδο

μπαχάρι

Εκτέλεση

Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα μανιτάρια. Ψιλοκόβουμε το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια. Σωτάρουμε για 10 λεπτά μέχρι τα μανιτάρια να βγάλουν τα υγρά τους. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το χλιαρό γάλα και μετά το νερό και αφήνουμε να πάρει βράση. Τέλος, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και μπαχάρι. Αφήνουμε τη σούπα να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να χυλώσει. Σερβίρουμε ζεστή, κατά προτίμηση με λίγο κίτρινο τυρί.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s