Η ευτυχία θα σε βρει κοντά στη φύση

IMG_20160811_151128

Το καλοκαίρι είναι για τους περισσότερους η εποχή της απόδρασης. Κοντά στη θάλασσα ή το βουνό με αγαπημένους ανθρώπους. Όποιος ζει σε μεγάλη πόλη, νιώθει ακόμη περισσότερο την ανάγκη να φύγει μακριά για λίγες μέρες. Μακριά από το άγχος, το βουητό, τα τρεξίματα.

Έχουμε την καλή τύχη να ζούμε σε μια χώρα, όπως η Ελλάδα που, παρά τις δύσκολες πολιτικές και οικονομικές συνθήκες, έχει να προσφέρει αναρίθμητες επιλογές τοπίων, όμορφο κλίμα και ανεπανάληπτη φυσική ομορφιά. Πραγματικά δεν ξέρω πόσοι άνθρωποι άνω των 40 στην Ελλάδα μπορούν να ζήσουν ανέμελο καλοκαίρι, ωστόσο αξίζει τον κόπο να προσπαθήσει να περάσει κανείς λίγες ξέγνοιαστες μέρες κοντά στη φύση. Όταν μπορείς να ξεκουράσεις το βλέμμα σου σε ένα καταπράσινο βουνό ή στο απέραντο γαλάζιο του ουρανού, αντλείς ενέργεια από τον ήλιο και ψυχική δύναμη από τη σαγήνη του φυσικού τοπίου. Μυρίζεις πεύκο, ακούς τζιτζίκια, νιώθεις την κάψα του ήλιου και την αλμύρα της θάλασσας στο δέρμα σου.

Τούτο το καλοκαίρι λοιπόν σου εύχομαι να ξεκουραστείς μαζί με όσους αγαπάς και να κάνεις τις βόλτες σου σε παραδεισένιες παραλίες, πράσινα λιβάδια ή μεγαλόπρεπα βουνά. Να έχεις την ευκαιρία να θαυμάσεις την απεραντοσύνη της φύσης, που σου δίνεται απλόχερα χωρίς να σε κρίνει. Να πάψεις για λίγο να σκέφτεσαι τον εργοδότη ή τους πελάτες σου, αν πρέπει να μαγειρέψεις σήμερα, αν έχεις πληρώσει εκείνον ή τον άλλο λογαριασμό. Και κυρίως να ξανανιώσεις το αυθεντικό συναίσθημα της καλοκαιρινής ανεμελιάς κάνοντας και καμιά βουτιά, όπως τότε που ήσουν παιδί. Δεν υπάρχει καλύτερο.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s