Στικ καρότου και πατάτας στο φούρνο με δεντρολίβανο

IMG_20160728_151839

Τα στικ λαχανικών είναι η τέλεια λύση για ένα υγιεινό, ελαφρύ σνακ ή ως συνοδευτικό σε κρέας, όσπρια ή ψάρι. Είναι θρεπτικά, χαρίζουν χρώμα στο πιάτο μας και φτιάχνονται πανεύκολα.

Σε αυτή τη συνταγή έχω συνδυάσει καρότα και πατάτες με ένα δροσιστικό και απολύτως ταιριαστό ντιπ αβοκάντου. Δες παρακάτω τα υλικά και τη διαδικασία.

Υλικά

Για τα στικ θα χρειαστείς:

Καρότα

Πατάτες

Ελαιόλαδο

Βαλσάμικο ξύδι

Δεντρολίβανο (φρέσκο ή ξερό)

Θυμάρι (φρέσκο ή ξερό)

Αλάτι

Λίγο κουρκουμά (προαιρετικά)

Για το ντιπ θα χρειαστείς:

Ένα ώριμο αβοκάντο

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. χυμό λεμονιού

Λίγο λιναρόσπορο (προαιρετικά, για πασπάλισμα)

Διαδικασία

Ξεφλουδίζουμε τα καρότα και τις πατάτες και τα κόβουμε σε μικρά μπαστουνάκια. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο, λίγο βαλσάμικο ξύδι, πασπαλίζουμε με το αλάτι, το θυμάρι, το δεντρολίβανο και τον κουρκουμά και ανακατέβουμε. Τοποθετούμε τα στικ σε ένα ταψάκι, πάνω σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180o και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.

Ξεφλουδίζουμε ένα ώριμο αβοκάντο και το λιώνουμε με το πιρούνι. Προσθέτουμε το λάδι και το λεμόνι και ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή. Πασπαλίζουμε το ντιπ προαιρετικά με λίγο λιναρόσπορο.

 

 

 

Advertisements

2 thoughts on “Στικ καρότου και πατάτας στο φούρνο με δεντρολίβανο

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s