Μελανιές

 

20160609_150134Αν ασχολείσαι με το χορό σε στύλο, έχεις βγάλει σίγουρα μελανιές στο δέρμα κάμποσες φορές. Κάθε μικρή ή μεγάλη μελανιά που σημαδεύει το δέρμα είναι αιτία χαράς για την περήφανη poler, καθώς συμβολίζει τη σκληρή δουλειά, την πολύωρη προπόνηση και τις νέες κινήσεις που προσπαθεί να κατακτήσει.

Οι μελανιές οφείλονται στην επαφή του δέρματος με το μέταλλο του στύλου, κυρίως σε σημεία με μαλακό δέρμα, όπως τα μπράτσα και οι μηροί. Κυρίως τον πρώτο καιρό το δέρμα δεν έχει σκληρύνει ακόμη και από απειρία τα χέρια και τα πόδια χτυπάνε πιο άγαρμπα πάνω στο στύλο, με αποτέλεσμα να τραυματίζονται. Όσο αποκτά κανείς μεγαλύτερη εμπειρία, οι μελανιές περιορίζονται. Παρόλα αυτά, κάθε φορά που δοκιμάζεις μια καινούρια κίνηση, όσο έμπειρη κι αν είσαι, μπορεί να αποκτήσεις νέες μελανιές σε νέα σημεία. Τράβηξα αυτήν τη φωτογραφία την προηγούμενη εβδομάδα, ύστερα από μάθημα σε στατικό στύλο. Νέες προκλήσεις για μένα, νέα παράσημα!

Αν ήδη έχεις αποκτήσει μελανιά, να μερικοί τρόποι για να την αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά:

  1. Μόλις εμφανιστεί η μελανιά, καλό είναι να βάλεις πάγο πάνω στο δέρμα. Στις επόμενες ημέρες, μέχρι να εξαφανιστεί, ειδικά αν πρόκειται για μεγάλη βλάβη, βάζε μια παγοκύστη για 10 λεπτά την ημέρα περίπου. Βοηθά στην ταχύτερη απορρόφηση και αποκατάσταση του δέρματος.
  2. Αν ασχολείσαι με το pole dance, πρέπει οπωσδήποτε να προμηθευτείς μια αλοιφή ή ένα λάδι από άρνικα. Η άρνικα είναι ένα φυτό με πολλές φαρμακευτικές ιδιότητες. Περιορίζει τη φλεγμονή και εξαφανίζει τις μελανιές πιο γρήγορα. Προϊόντα από άρνικα θα βρεις σε καταστήματα με βιολογικά ή παραδοσιακά προϊόντα.
  3. Άπλωσε στη μελανιά λίγο μηλόξυδο με ένα βαμβάκι. Μηλόξυδο πωλείται στα περισσότερα σούπερ μάρκετ. Αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και βοηθά το συσσωρευμένο αίμα της μελανιάς να διαλυθεί.

Ευτυχώς οι μελανιές φεύγουν γρήγορα και το δέρμα σε λίγες μέρες γίνεται όπως πριν. Από την άλλη, όσοι δεν γνωρίζουν το άθλημα, δεν καταλαβαίνουν ότι οι μελανιές οφείλονται στο στύλο. Έτσι, λοιπόν, αν οι μελανιές σου βρίσκονται σε εμφανή σημεία, ειδικά το καλοκαίρι μπορεί να τις καλύψεις με λίγο μέικ απ και να αποφύγεις τα περίεργα βλέμματα και τις ενοχλητικές ερωτήσεις!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s