Όταν ο στύλος τρίζει

Ένα από τα πιο συνηθισμένα τεχνικά προβλήματα που εμφανίζει ο μεταλλικός στύλος του pole dance είναι το τρίξιμο. Ο στύλος μου – ένας chrome XPole με διάμετρο 40mm – έτριζε τους τελευταίους μήνες σαν πολυκαιρισμένος σουμιές κρεββατιού. Μοιράστηκα το πρόβλημα με άλλες polers και ιδιοκτήτες pole studio και ευτυχώς λύση βρέθηκε και ο ενοχλητικός ήχος είναι πια παρελθόν.

Οι βασικότερες αιτίες που μπορούν να κάνουν το στύλο να τρίζει είναι:

20160603_142338

Κακή ευθυγράμμιση. Ο στύλος είναι στραβός και δεν έχει τοποθετηθεί σε ευθεία μεταξύ δαπέδου και ταβανιού. Η λύση σε αυτό είναι ένα μαγνητικό αλφάδι που βοηθά να στερεώσεις το στύλο σου σαν καμαρωτό κατάρτι σημαίας.

 

 

 

 

 

xjoint265

 

Κάποιο από τα εσωτερικά εξαρτήματα δεν είναι καλά σφιγμένo. Συχνά και με τον καιρό οι ενώσεις (joints) που συνδέουν τα κομμάτια του στύλου μπορεί να χαλαρώσουν και να ανοίξουν. Έλεγξε πολύ προσεκτικά αυτές τις ενώσεις και βεβαιώσου ότι έχουν εφαρμόσει καλά ανάμεσα στα μεταλλικά κομμάτια του στύλου. Κλείδωσε με τα allen που παρέχονται μαζί με τον XPole.

 

 

 

20160603_143048Ο στύλος είναι πολύ σφιγμένος ή πολύ χαλαρός. Κατά την εγκατάσταση του στύλου, από τη στιγμή που το dome θα εφαρμόσει στο ταβάνι σταθερά, χρειάζονται περίπου 3 στροφές του στύλου πριν τοποθετήσεις τις 3 τελικές βίδες στην εσωτερική σπείρα.

 

 

 

 

 

20160603_142959Αν έχεις το στύλο πάνω από 2 χρόνια, υπάρχει πιθανότητα τα εσωτερικά εξαρτήματα να έχουν σκουριάσει ή βρωμίσει. Αυτό προκαλεί τρίξιμο. Η λύση είναι το αντισκωριακό WD-40. Θα το βρεις σε μεγάλα σούπερ μάρκετ ή σε χρωματοπωλεία. Ψέκασε και καθάρισε με αυτό το υγρό τις εσωτερικές ενώσεις (joints) και τις τρυπούλες όπου βιδώνονται οι ενώσεις στα μεταλλικά κομμάτια του στύλου, τη βάση, τον πίρο στον οποίο προσαρμόζεται το dome και γενικά καθετί που σου φαίνεται βρώμικο ή μαυρισμένο. Το αποτέλεσμα είναι μαγικό. Εφόσον ο στύλος είναι σωστά ευθυγραμμισμένος και βιδωμένος, δεν θα τρίζει καθόλου. Και αν υπάρχει κάτι άλλο μέσα στο σπίτι που τρίζει, ψέκασέ το κι αυτό με το WD-40. Θα εκπλαγείς!

 

Καλές σβούρες, λοιπόν, χωρίς τριξίματα και με πολύ πάθος!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s