Οι πιο αφράτες μπανανοτηγανίτες

pancakes final final

Την πρώτη φορά που έφτιαξα αυτές τις τηγανίτες, τις προόριζα για την κόρη μου. Όμως η κόρη δεν της εκτίμησε ιδιαίτερα κι έτσι, όπως συμβαίνει συχνά με το φαγητό των παιδιών μας, κατέληξαν στο στόμα της μαμάς. Αντιθέτως με εκείνη, εγώ ενθουσιάστηκα! Από τότε τις φτιάχνω καμιά φορά για πρωινό ή απογευματινό.

Υπάρχουν πολλές και διάφορες συνταγές για τηγανίτες. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι ίσως η πιο απλή που μπορείς να σκεφτείς. Εύκολη, γρήγορη και προσφέρει ενέργεια και γλύκα στο λεπτό.

Για 3 αφράτες τηγανίτες θα χρειαστείς:

1 1/2 μεγάλη μπανάνα

1 αβγό

1 κ.σ. αλεύρι καρύδας (προαιρετικά)

Ρίχνουμε τις τεμαχισμένες μπανάνες, το αβγό και το αλεύρι καρύδας στο μπλέντερ. Το αλεύρι καρύδας κάνει την τηγανίτα πιο σφιχτή και προσφέρει υπέροχο άρωμα. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Λιώνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι λίγο λάδι καρύδας ή βούτυρο κλαριφιέ. Ρίχνουμε με την κουτάλα της σούπας περίπου μισή κουταλιά από το μείγμα στο τηγάνι όσο ακόμη η θερμοκρασία είναι χαμηλή προς μέτρια. Η τηγανίτα θα φουσκώσει και μόλις ροδίσει από κάτω, την αναποδογυρίζουμε για να ψηθεί και από την πάνω πλευρά. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με το υπόλοιπο μείγμα και τοποθετούμε τις τηγανίτες τη μία πάνω στην άλλη για να διατηρούνται ζεστές. Προσέχουμε γενικά η θερμοκρασία του τηγανιού να είναι μέτρια και να υπάρχει λάδι ή βούτυρο στο τηγάνι για να μην καούν οι τηγανίτες.

Σερβίρουμε προαιρετικά με μέλι, κανέλα ή τριμμένους ξηρούς καρπούς.

 

 

Advertisements

3 thoughts on “Οι πιο αφράτες μπανανοτηγανίτες

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s