Worldwide Splitters Network Challenge: Ημέρες 8-14

PicMonkey Collage

Ολοκληρώθηκε κιόλας η δεύτερη εβδομάδα της δοκιμασίας. Και ναι, ήμουν κι αυτή τη φορά συνεπής στις προπονήσεις μου! 5 από τις 7 ημέρες της εβδομάδας, από 20 λεπτά έως 1 ώρα.

Νιώθω πολύ τυχερή που, μέσα στις εκατοντάδες πρακτικές δυσκολίες της καθημερινότητάς μου, έχω αυτό το χόμπι. Γιατί με βοηθάει να εκτονώνομαι, να παίρνω ανάσα και να αντλώ δύναμη για να προχωρήσω. Υπάρχουν μέρες που σέρνομαι κυριολεκτικά, χωρίς να ξέρω το λόγο, μόλις, όμως, τελειώσω την προπόνηση, νιώθω μια περίεργη αναζωογόνηση και ζωντάνια, το άγχος έχει περιοριστεί, βλέπω τα πάντα με περισσότερη αισιοδοξία. Το μυστικό είναι να ασχοληθείς με κάτι που αγαπάς και σε γεμίζει. Μόλις το βρεις, παρακάμπτεις πιο εύκολα την ανία και τις αρνητικές σκέψεις, μπαίνεις στο χορό της άσκησης και αποκτάς σημαντικά οφέλη.

Ας δούμε αναλυτικά πώς κύλησε κι αυτή η εβδομάδα:

Σάββατο 8 Αυγούστου, Ημέρα 1

Προπονήθηκα 1 ώρα και επικεντρώθηκα στα front splits. Έχω αρχίσει να νιώθω πολύ πιο άνετα όταν ανοίγω σε σπαγγάτ, χωρίς να πονάω όσο παλιά, ειδικά στην κακή μου πλευρά, με το δεξί πόδι μπροστά. Ένα πολύ θετικό σημάδι βελτίωσης. Είναι κάποιες μέρες που νιώθεις ότι το σώμα κατεβαίνει πιο χαμηλά και αυτό είναι υπέροχο, επειδή πλησιάζεις στο στόχο σου. Υπάρχει, ωστόσο, και μια άλλη μορφή εξέλιξης, δυσδιάκριτη αλλά πολύ σημαντική. Όταν νιώθεις πιο άνετα κάνοντας μια διάταση που παλιότερα προκαλούσε πόνο και δυσφορία. Μια στάση στην οποία δεν μπορούσες να καθίσεις δευτερόλεπτο, έρχεται μια μέρα που την κάνεις με άνεση και αισθάνεσαι πλέον ότι μπορείς να την κρατήσεις για 1 ή περισσότερα λεπτά χωρίς να δυσφορείς. Σε κάθε πρακτική, οι αλλαγές είναι απειροελάχιστες, όμως αργά και σταθερά κάνουν τη διαφορά.

Κυριακή 9 Αυγούστου, Ημέρα 2

Ένιωθα τα πόδια μου πολύ σφιγμένα από την προπόνηση της προηγούμενης ημέρας. Έτσι, σκέφτηκα να εστιάσω στην πλάτη και τους ώμους. Η πρακτική της ευλυγισίας πρέπει να γίνεται σε ολόκληρο το σώμα, καθώς οι μύες και οι αρθρώσεις του κορμού συνδέονται άμεσα με το κάτω μέρος του σώματος και τα πόδια. Συνειδητοποίησα δυστυχώς για άλλη μια φορά πόσο έχει επηρεαστεί το σώμα μου από την καθιστική εργασία. Με τη δουλειά μπροστά στον υπολογιστή οι ώμοι μαζεύονται προς τα μέσα και ο θώρακας κλείνει. Ίσως είναι μια καλή ευκαιρία να ασχοληθώ με την πλάτη, τη σπονδυλική στήλη και τους ώμους πιο επισταμένα σε μια άλλη δοκιμασία, από Σεπτέμβρη και μετά.

This slideshow requires JavaScript.

Δευτέρα 10 Αυγούστου, Ημέρα 3

Ξεκούραση

Τρίτη 11 Αυγούστου, Ημέρα 4

Ημέρα αφιερωμένη στις προβολές, που γυμνάζουν τους καμπτήρες του ισχίου και κυρίως τον λαγονοψοΐτη μυ. Ο λαγονοψοΐτης κονταίνει και γίνεται πολύ σφιχτός με την καθιστική ζωή. Και είναι ακριβώς αυτός ο μυς που πρέπει να εκταθεί για να ισιώσει και να αγγίξει στο πάτωμα το πίσω πόδι στο σπαγγάτ.

Τετάρτη 12 Αυγούστου, Ημέρα 5

Ξεκούραση

Πέμπτη 13 Αυγούστου, Ημέρα 6

Σου έχει τύχει να νιώθεις το σώμα σου βαρύ κι ασήκωτο, σαν ένα σακί με πατάτες; Έτσι ακριβώς ένιωθα την Πέμπτη! Έκανε πολλή ζέστη και δεν είχα και ιδιαίτερη διάθεση για γυμναστική. Όμως, ο στόχος είναι στόχος και δεν παρεκκλίνουμε από αυτόν. Μετά την προθέρμανση και τους κοιλιακούς, αισθανόμουν ήδη καλύτερα. Συνέχισα με ασκήσεις για τετρακέφαλους και προσαγωγούς και ύστερα με διατάσεις για middle splits και pancake splits. Παρατήρησα πρόοδο στα middle splits! Δυστυχώς δεν έχω κρατήσει καμία φωτογραφία μου σε middle splits με τα γόνατα μπροστά από τότε που ξεκίνησα να τα δουλεύω σταθερά, δηλαδή πριν από μερικούς μήνες.  Παραδόξως, η εξέλιξή μου εδώ είναι ταχύτερη απ’ ό,τι στο μπροστινό σπαγγάτ.

Παρασκευή 14 Αυγούστου, Ημέρα 7

Είχα ελάχιστο χρόνο για διατάσεις, επομένως, ασχολήθηκα μόνο μισή ώρα περίπου με προβολές και ελαφρύ stretching.

Φτάσαμε ήδη στα μισά του μήνα, λοιπόν. Keep stretching!

Advertisements

2 thoughts on “Worldwide Splitters Network Challenge: Ημέρες 8-14

  1. Είμαι σε ταξίδι στην Ινδία αλλά τις ενημερώσεις μου δεν τις χάνω. Πάρα πολύ καλά!!Προχωράς και εξελίσσεσαι.Το σώμα σου φαίνεται καλύτερο από την τελευταία φορά.Αν όμως χρειαστείς διατροφή για καλύτερη ανάρρωση μην διστάσεις να με ρωτήσεις. Είμαι στη διάθεσή σου,free cost.Χρειάζονται επιβράβευση όση προσπαθούν αληθινά!!!

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s