Ευλυγισία για ενήλικες

Ο Duan Tzinfu, 75 ετών, ξεκίνησε να προπονείται στα 60, ύστερα από ένα επαγγελματικό ατύχημα και πολλά προβλήματα υγείας.

Υπάρχει μια κοινή πεποίθηση ότι η ευλυγισία είναι προνόμιο της νεότητας και ότι καθώς γερνάμε το εύρος της κίνησής μας χάνεται για πάντα. Αρκετοί, επίσης, πιστεύουν ότι η ευλυγισία είναι θέμα γονιδίων και ότι κάποιος γεννιέται περισσότερο ή λιγότερο ευλύγιστος.

Αυτές οι απόψεις είναι λίγο – πολύ σωστές. Όμως δεν προδικάζουν κανένα αποτέλεσμα. Αν ξεκίνησες μπαλέτο ή ρυθμική γυμναστική όταν ήσουν 4 ετών και ασχολήθηκες με αυτό για αρκετά χρόνια, είναι σίγουρο ότι στην ενήλικη ζωή σου θα είσαι πολύ πιο ευλύγιστος από κάποιον που δεν έχει κάνει ποτέ κανένα είδος χορού στην παιδική του ηλικία. Ακόμη κι αν κάποια στιγμή σταμάτησες. Οι μύες σου θυμούνται.

Ωστόσο, εάν είσαι 30+ ή 40+ και ξεκινήσεις να δουλεύεις σταθερά την ευλυγισία σου, ενδυναμώνοντας παράλληλα τους μυς, θα δεις θεαματική βελτίωση στην ελαστικότητά σου καθώς και στο εύρος των κινήσεων. Η αύξηση της ευλυγισίας είναι μια πολύ αργή διαδικασία που απαιτεί υπομονή, επιμονή και συνέπεια. Το βλέπω καθημερινά σε γυναίκες που ασχολούνται με το pole dance ή τη γιόγκα και με τον καιρό γίνονται όλο και πιο ευλύγιστες. Το βλέπω και στον εαυτό μου από τότε που ξεκίνησα να προπονούμαι με μεγαλύτερη συνέπεια.

Σε αυτήν την κατηγορία, λοιπόν, θα δημοσιεύω πληροφορίες και βίντεο σχετικά με την ευλυγισία του σώματος καθώς και τις δικές μου προσπάθειες σε αυτόν τον τομέα.

Πηγή φωτογραφίας:

http://emgn.com/entertainment/these-11-seniors-will-make-you-rethink-everything-you-know-about-old-age/

Εδώ μπορείς να εμπνευστείς από την ιστορία του Duan Tzinfu αλλά και πολλών άλλων ηλικιωμένων που κάνουν πολλά και θαυμαστά παρά το προχωρημένο της ηλικίας τους.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s